Vuonna 2016 arkkitehti Larisa Kondina sai ajatuksen neulevaatebrändin perustamisesta. Idean pohjana ovat neuleharrastus ja digitaalisen suunnittelun taidot, jotka hän on saanut opiskellessaan arkkitehtuuria Viron taideakatemiassa ja ammattikorkeakoulussa Wienissä.

‚ÄĚMe koome‚ÄĚ tarkoittaa viroksi ‚ÄĚneulomme‚ÄĚ

Suunnittelumme perustuu geometrisiin kuvioihin, lohkoväriyhdistelmiin ja yksityiskohtaisilla malleilla. Luomme laadukkaita ja kestäviä kankaita ja teemme sen jätteettömän tuotannon periaatteella. Toteutamme koko prosessin itsenäisesti Tallinnan studiossamme Рsuunnittelusta valmiiden tuotteiden kutomiseen.

Jätteetön tuotanto on periaatteemme

Materiaalia k√§ytet√§√§n harkiten ja ymp√§rist√∂√§ kunnioittaen. Emme leikkaa osia neulekankaasta ja heit√§ niit√§ menem√§√§n. Kukin neuleen osa neulotaan leikkuukaavan mukaan, ja j√§tteiksi j√§√§v√§t vain 3‚Äď4 cm pitk√§t langanp√§√§t, jotka nekin hy√∂dynnet√§√§n. Koska olemme eritt√§in huolellisia langan valinnassa, kudotut tuotteemme ovat kest√§vi√§, pehmeit√§ ja mukavia keholle. Jopa useiden vuosien aktiivisen k√§yt√∂n j√§lkeen ne s√§ilytt√§v√§t muotonsa eiv√§tk√§ menet√§ ulkon√§k√∂√§√§n.

Mekoome- studio on atelje, työpaja ja näyttelytila. Täällä inspiroidulle neulekoneidta ja värikkäistä lankakartioista. Olemme ylpeitä siitä, että voimme näyttää asiakkaillemme neuleiden koko luomisprosessin, alkaen kuvion ja osien suunnittelusta tietokoneella, aina langan valintaan ja valmiiden vaatteiden neulomiseen.

Studiossa on laaja valikoima valmiita tuotteita. Täällä voit kokeilla neuleita päälle, vertailla kokoja ja langanominaisuuksia, löytää erikoistarjouksia ja ostaa valmiita neuleita.

Lue lisää

Osoite: Erika 14 – B209, Arsenal, Tallinn
Avoin: M-P 10.00-16.00 (ota meihin yhteyttä puhelimitse, sähköpostitse tai Facebookilla koordinoidaksesi)
Puhelin: (+372) 53 73 66 98

Mekoome valitsee huolellisesti neuleiden materiaalin suosien italialaisia ‚Äč‚Äčvalmistajia. Italian Toscanan alue on kuuluisa kehr√§ysperinteist√§√§n ja sill√§ on maailman korkealaatuisimmat langat. Mekoome-vaatteet valmistetaan kahdentyyppisist√§ langoista:

1) Kashmir 10%, merino 90%
Tämä luonnollinen villapaita on tiheämpi, erittäin lämmin ja kestävä. Täydellinen päivittäiseen käyttöön. Kudos ei veny tai menetä muotoaan ajan myötä. Kashmir-villapaita on suositeltavaa pestä käsin kutistumisen välttämiseksi.

2) Alpakka 30%, merino 35%, polyakryyli 35%
Tällaisesta langasta valmistettu neule ei ole paksu, mutta se on lämmin, erittäin kevyt ja niin pehmeä, että sitä voidaan käyttää suoraan ihoa vasten. Villapaita ei ärsytä edes herkkää tai vauvan ihoa. Villapaita pitää muotonsa hyvin, ei nukkaannu ja se voidaan pestä pesukoneessa alhaisissa lämpötiloissa.

3) Puuvilla ja sekoittuu puuvillaan
Puserot ja hatut, jotka on valmistettu puuvillasta ja puuvillasekoitteesta, ovat erittäin miellyttäviä vartalolle. Puuvilla on luonnollinen orgaaninen kuitu, joka antaa kosteuden ja lämmön liikkua vapaasti säilyttäen mukavuuden. Tästä langasta valmistetut tuotteet ovat kestäviä ja konepestäviä.

K√§yt√§mme kolmenlaisia ‚Äč‚Äčpuuvillalankoja:
70% puuvillaa, 30% pellavaa Рkevyin, sopii kesälle
100% puuvillaa Рkevyt, sopii keväällä ja kesällä
80% puuvillaa, 20% merinoa Рkevyt ja lämmin, puettavissa ympäri vuoden.

Mekoome verkkokaupasta ostaessasi, kiinnitä huomiota kuvauksessa esitetyn materiaalin koostumukseen jotta neuleella on juuri sinulle parhaat ominaisuudet.

images

Eesti disaini maja
Avoin: M-L 10.00-21.00, S 10.00-19.00
Osoite: Tallinn, Estonia puiestee 9, Solaris Keskus
Puhelin: (+372) 535 711 50

Kolme Karu Kaubamaja
Avoin: E-R¬† 11.00 ‚Äď 18.00, L 11.00 ‚Äď 14.00
Osoite:¬† Suur-J√Ķe 63, P√§rnu
Puhelin: (+372) 56460045

Ota meihin yhteyttä: